Antena 3 CNN Externe Stare de ALERTĂ în Columbia. Vulcanul responsabil de cea mai mare catastrofă naturală din istoria ţării dă semne de "trezire"

Stare de ALERTĂ în Columbia. Vulcanul responsabil de cea mai mare catastrofă naturală din istoria ţării dă semne de "trezire"

Stare de ALERTĂ în Columbia. Vulcanul responsabil de cea mai mare catastrofă naturală din istoria ţării dă semne de "trezire"
Sursa foto: Foto: nbcnews.com
28 Apr 2015   •   19:49

Autorităţile din Columbia sunt în alertă ca urmare a intensificării activităţii seismice a vulcanului Nevado del Ruiz, din centrul ţării, şi au recomandat să nu se mai intre în parcul natural din preajma acestui munte, informează EFE.

Situat în Munţii Anzi, la aproximativ 130 de kilometri de capitala ţării, Bogota, vulcanul a generat două cutremure care au produs coloane de cenuşă de 500 de metri înălţime, potrivit datelor furnizate de Observatorul Vulcanologic şi Seismologic din Manizales (OVSM).

Cea mai recentă mişcare telurică de acest gen s-a înregistrat luni, iar cenuşa produsă a căzut peste mai multe oraşe din apropiere, printre care Pereira, Manizales, Santa Rosa şi Chinchiná.

OVSM menţionează, într-un comunicat publicat marţi, că acţionează împreună cu Serviciul Columbian de Geologie şi cu instituţiile de resort pentru a gestiona corespunzător problemele ridicate de activitatea acestui vulcan de 5.300 de metri înălţime.

Erupţia din 13 noiembrie 1985 a vulcanului Nevado del Ruiz a fost cea mai mare catastrofă naturală din istoria Columbiei, care a distrus localitatea Armero şi s-a soldat cu aproximativ 28.000 de morţi.

Nevado del Ruiz se găseşte în Parcul Naţional "Los Nevados", în care există numeroşi vulcani, dintre care unii în activitate.

×
Subiecte în articol: Columbia
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close