Antena 3 CNN Externe Statele Unite au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaii

Statele Unite au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaii

Statele Unite au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaii
Sursa foto: Foto: Facebook/Donald Trump
30 Aug 2017   •   18:41

Agenţia de Apărare Antirachetă (MDA) şi Marina din SUA au efectuat cu succes un test de apărare antirachetă în largul coastelor insulelor Hawaii, a anunţat miercuri MDA într-un comunicat, citat de agenţia Reuters. 

Testul, programat dinainte, a fost coordonat de pe nava ''USS John Paul Jones'', la o zi după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică pe deasupra Japoniei. 

În cursul testului american, în care au fost utilizate rachete ghidate Standard Missile-6, a fost interceptată o rachetă balistică cu rază medie de acţiune folosită drept ţintă. 

Coreea de Nord a afirmat că testul său cu rachetă a avut drept scop contracararea exerciţiilor militare ale SUA şi Coreii de Sud, şi a reprezentat primul pas în activitatea militară din Pacific vizând teritoriul american Guam. Testul a fost condamnat de ONU, care l-a calificat drept un act ''scandalos''. 

MDA a afirmat că testul oferă componentei navale a sistemului de apărare antirachetă o mai mare capacitate de a intercepta rachete balistice pe traiectoria lor finală către ţintă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: hawaii test racheta
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close