Antena 3 CNN Externe Statele Unite mobilizează armata la granița cu Rusia. Anunțul făcut de NATO

Statele Unite mobilizează armata la granița cu Rusia. Anunțul făcut de NATO

Statele Unite mobilizează armata la granița cu Rusia. Anunțul făcut de NATO
24 Oct 2016   •   21:32

Statele Unite ale Americii (SUA) vor desfăşura 330 de soldaţi în Norvegia, ţară membră a NATO ce are frontieră comună cu Rusia, a anunţat luni guvernul norvegian, relatează France Presse.

Staţionaţi prin rotaţie la Vaernes, în apropierea oraşului Trondheim, la circa 1.000 de kilometri - în linie dreaptă - de frontiera ruso-norvegiană, cei 330 de puşcaşi marini se vor antrena şi vor participa la manevre în condiţii arctice, a explicat Ministerul Apărării norvegian.

''Apărarea Norvegiei depinde de întăririle aliate şi este determinant pentru securitatea norvegiană ca aliaţii noştri să vină pentru a dobândi cunoştinţe pentru a putea opera în Norvegia'', a declarat ministrul apărării norvegian, Ine Eriksen Soreide, într-un comunicat.

''Aceasta este o posibilitate unică pentru militarii noştri de a se antrena împreună cu forţe americane în condiţii norvegiene'', a subliniat ea.

Desfăşurarea militarilor americani va deveni efectivă în ianuarie 2017 şi va face obiectul unei evaluări în cursul anului viitor.

Până în prezent, armata americană dispunea pe teritoriul norvegian de cantităţi de material militar poziţionat în tunele săpate în munţi, dar nu şi de trupe.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: NATO Rusia militari
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close