Antena 3 CNN Externe Statul Islamic ameninţă Twitter: "Aţi început războiul! Vă vom lăsa fără respiraţie şi nu veţi mai reveni niciodată la viaţă!"

Statul Islamic ameninţă Twitter: "Aţi început războiul! Vă vom lăsa fără respiraţie şi nu veţi mai reveni niciodată la viaţă!"

Statul Islamic ameninţă Twitter: "Aţi început războiul! Vă vom lăsa fără respiraţie şi nu veţi mai reveni niciodată la viaţă!"
02 Mar 2015   •   13:24

Statul Islamic a declarat război reţelei de socializare Twitter şi a lansat ameninţări la adresa fondatorilor companiei şi a angajaţilor acesteia, cerând tuturor jihadiştilor din lume să se răzbune pentru decizia celor care conduc reţeaua de a bloca conturile islamiştilor fundamentalişti.

"Războiul vostru virtual cu noi va duce la un război real, care se va întoarce asupra voastră. Voi aţi început, v-am spus încă de la început că nu este războiul vostru, dar nu aţi înţeles şi aţi continuat să ne blocaţi paginile de Twitter. Întotdeauna vom reveni şi mai mulţi şi mai puternici", se arată într-un astfel de mesaj, adresat direct cofondatorului companiei, Jack Dorsey.

"Dar când leii noştri, bărbaţii noştri curajoşi, vor veni şi vă vor lăsa fără respiraţie, voi nu veţi mai reveni la viaţă niciodată", se menţionează în aceeaşi postare.


Nu este clar încă cine a postat acest mesaj ameninţător.

Twitter a confirmat presei că echipa de securitate a companiei colaborează cu autorităţile legale şi verifică acum cât de reală este ultima ameninţare.

Twitter a blocat mai multe conturi aparţinând Statului Islamic şi a fostului SIIL, motivând că va interzice orice utilizator care "promovează în mod direct ameninţări specifice cu violenţa împotriva altor persoane"

Până nu demult, Statul Islamic folesea reţeaua Twitter pentru a anunţa propriile atacuri sau pentru a recruta noi adepţi ai mişcării jihadiste.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close