x close

Fii alături de noi!

Statul Islamic a luat 400 de ostatici într-un oraş sirian

de G.S.   •   17 Ian 2016   •   21:44
Statul Islamic a luat 400 de ostatici într-un oraş sirian 416
Foto: pixabay.com
Jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI) au luat ostatici cel puţin 400 de civili, sâmbătă, într-un atac asupra unor cartiere din oraşul sirian Deir Ezzor, aflat sub controlul forţelor guvernamentale, a anunţat duminică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează Reuters, conform mediafax.ro.
 
Între persoanele răpite se află apropiaţi ai unor combatanţi din cadrul miliţiilor loiale Guvernului sirian, precizează această organizaţie nonguvernamentală (ONG) cu sediul la Londra.
 
"Ne temem pentru viaţa lor, ne temem că gruparea îi poate executa, aşa cum a făcut anterior, în alte sectoare", a declarat Rami Abdoulrahman, directorul ONG-ului.
 
Deir Ezzor, situat în estul Siriei, este principalul oraş din provincia cu acelaşi nume. Aceasta asigură o legătură între oraşul Rakka - "capitala" de facto a SI - şi teritoriile din Irakul vecin aflate sub controlul grupării jihadiste.
 
Potrivit agenţiei siriene de presă Sana, care nu menţionează vreo luare de ostatici, cel puţin 300 de persoane - inclusiv femei şi copii - au fost ucise în atacul de sâmbătă de la Deir Ezzor.
 
Guvernul sirian a evocat, referindu-se la aceste morţi, "un masacru oribil".
 
Surse din anturajul Guvernului sirian anunţau sâmbătă că un anumit număr de persoane au fost decapitate.
 
poza

Actualitate

Culmea alegerilor! Un primar liberal, cercetat de DNA pentru corupţie, a depus jurământul

Primarul liberal al comunei sucevene Şcheia, Vasile Andriciuc, cercetat de DNA pentru presupuse fapte de corupţie şi aflat sub control judiciar, a depus, luni, jurământul în faţa Consiliului Local (CL), pentru preluarea unui al patrulea mandat.

27 Iun 2016  •  17:26

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

50 Cent a fost arestat în Caraibe

Rapperul american Curtis James Jackson III, cunoscut sub numele de scenă 50 Cent, a fost arestat după ce a susţinut un concert în Caraibe în timpul căruia a fredonat versurile necenzurate ale piesei '...

27 Iun 2016  •  17:26

sati