Antena 3 CNN Externe Studentul american eliberat recent din închisoare din Coreea de Nord a murit

Studentul american eliberat recent din închisoare din Coreea de Nord a murit

Studentul american eliberat recent din închisoare din Coreea de Nord a murit
19 Iun 2017   •   23:55

Studentul american Otto Warmbier care s-a întors recent din detenţia nord-coreeană în stare de comă a murit, a anunţat luni familia sa, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Otto Warmbier, în vârstă de 22 de ani, a fost readus în Statele Unite marțea trecută, dar s-a descoperit că era în comă de un an. Autoritățile nord-coreene susțin că botulismul și o pastilă de somn i-au provocat acestuia coma, dar doctorii americani au contrazis această variantă. 

"Ne revine misiunea tristă să anunțăm că fiul nostru, Otto Warmbrier, și-a încheiat călătoria acasă. Înconjurat de familia sa iubitoare, Otto a murit astăzi la ora 14.20", se arată într-un anunț al familiei. 

Studentul nu putea vorbi, auzi sau reacționa la comenzile vocale. 

Otto Frederick Warmbier a fost reținut la Phenian pe 2 ianuarie 2016, conform operatorului chinez Young Pioneer. Conform presei nord-coreene, Warmbier, care a intrat cu o viză turistică, a fost acuzat de ”acțiuni ostile împotriva Republicii Democrate Nord Coreene”. Acesta ar fi intrat în Coreea de Nord cu scopul de ”a zdruncina fundația unitară a țării spre avantajul tacit al guvernului american”.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close