Antena 3 CNN Externe Studiu: Jumătate dintre angajaţii stresaţi şi-ar bate şeful

Studiu: Jumătate dintre angajaţii stresaţi şi-ar bate şeful

Studiu: Jumătate dintre angajaţii stresaţi şi-ar bate şeful
04 Dec 2008   •   12:49

Orele suplimentare de muncă, şefii neînţelegători, clienţii nemulţumiţi. Toate acestea determină mai mult de jumătate dintre angajaţii bucureşteni să declare că sunt stresaţi. Potrivit unui studiu comandat de compania Romtelecom, care are ca scop diminuarea stării de stres pe care o avem atât la muncă, 50% dintre bucureşteni îşi imaginează cum şi-ar lua şeful la palme. Afectaţi de stresul de la locul de muncă, 40% dintre locuitorii Capitalei ajung să viseze noaptea sarcinile pe care le au la serviciu.
Orele de muncă peste program este sursa principală de stres a angajaţilor din Bucureşti, relevă studiul. 35% au declarat că muncesc mai mult de zece ore pe zi , în timp ce 40% susţin că îşi iau de muncă şi acasă.
Studiul a fost realizat de compania Seeds for Succes pe un eşantion de 3.300 de persoane cu vârste între 25 şi 40 de ani, informează Cotidianul. Mihai Popa-Radu, managerul acestei companii, a declarat: "Stresul este o percepţie a noastră bazată pe modul în care privim realitatea, ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Este foarte important să fim optimişti, calmi, să ne relaxăm, să facem multă mişcare?.
Printre cele mai utilizate metode de combatere a stresului menţionate de cei chestionaţi sunt cititul, plimbatul pe bicicletă, mersul în club şi plimbările în aer liber.
Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close