Antena 3 CNN Externe Atacul dronelor. SUA au ucis peste 2.500 de luptători

Atacul dronelor. SUA au ucis peste 2.500 de luptători

Atacul dronelor. SUA au ucis peste 2.500 de luptători
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    02 Iul 2016   •   20:41

Loviturile americane în afara granițelor Irakului, Siriei și Afganistanului, cele mai multe efectuate cu drone, au ucis din 2009 până la 2.581 de luptători și 116 civili, potrivit serviciilor americane de informații, scrie AFP.

Este pentru prima dată când administrația americană publică bilanțul loviturilor Pentagonului și CIA împotriva extremiștilor dincolo de zonele de luptă ale armatei americane, în principal în Pakistan, Yemen și Somalia.

Președintele Barack Obama a promis „să ofere poporului american cât mai multe informații posibil” în legătură cu aceste lovituri, a precizat un comunicat al Direcției naționale a serviciilor de informații din SUA (DNI).

Comunitatea de informații a recunoscut că estimările în cauză sunt inferioare celor prezentate de organizațiile neguvernamentale care monitorizează aceste lovituri. Comunicatul DNI menționează ar fi vorba despre un număr de civili cuprins „între 200 și peste 900”, potrivit mai multor ONG-uri.

Serviciile americane de informații justifică această diferență prin faptul că administrația dispune de mijloace tehnice și umane „de care ONG-urile nu dispun” pentru a evalua pierderile și, în special, să facă distincție între combatanți și necombatanți.

Activitatea ONG-urilor este „complicată, de asemenea, de către dezinformarea deliberată” a anumitor grupări extremiste în presa locală, a adăugat documentul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: drone Siria Afganistan Irak Pentagon
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close