Antena 3 CNN Externe SUA cere Moscovei încetarea focului în estul Ucrainei

SUA cere Moscovei încetarea focului în estul Ucrainei

SUA cere Moscovei încetarea focului în estul Ucrainei
Sursa foto: Foto: AGERPRES
16 Iun 2015   •   08:30

Secretarul de stat american John Kerry i-a cerut luni omologului său rus Serghei Lavrov ca Moscova să aplice încetarea focului în estul Ucrainei, puternic afectată de escaladarea luptelor, a anunțat Departamentul de Stat.

Într-o convorbire telefonică cu Lavrov, șeful diplomației SUA a cerut Rusiei să profite de "ocazia" următoarelor reuniuni diplomatice internaționale pentru "a accelera punerea în aplicare progresivă a acordurilor de la Minsk" semnate în septembrie și în februarie, potrivit purtătorului de cuvânt al diplomației americane John Kirby.

Recenta izbucnire a violențelor între armata Kievului și separatiștii proruși a alimentat temerile legate de o escaladare în acest război ce a făcut deja peste 6.400 de morți de la declanșarea sa în aprilie 2014, notează France Presse.

Eforturile diplomatice pentru relansarea procesului de pace prevăzut de acordurile de la Minsk au fost până acum zadarnice.

Kievul și Occidentul acuză Rusia de înarmarea separatiștilor și desfășurarea de trupe regulate. Moscova neagă orice implicare a armatei sale, recunoscând prezența voluntarilor ruși pentru a-i sprijini pe rebeli.

Deși conflictul ucrainean a provocat o degradare fără precedent a relațiilor americano-ruse de la Războiul Rece, miniștrii Kerry și Lavrov se întâlnesc și discută foarte frecvent.

În afară de Ucraina, ei de asemenea "au discutat despre Siria, Iran, Yemen și Consiliul Arctic", potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat.

×
Subiecte în articol: John Kerry Serghei Lavrov SUA Rusia Ucraina
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close