Antena 3 CNN Externe SUA și China au ajuns la un acord în privința Coreei de Nord. Ce a anunțat Donald Trump

SUA și China au ajuns la un acord în privința Coreei de Nord. Ce a anunțat Donald Trump

SUA și China au ajuns la un acord în privința Coreei de Nord. Ce a anunțat Donald Trump
Sursa foto: Foto: Donald Trump/ Facebook
09 Noi 2017   •   17:26

Donald Trump a evidenţiat joi la Beijing "alchimia bună" pe care o are cu omologul său chinez, Xi Jinping, subliniind că există o soluţie la dosarul nord-coreean, transmite AFP. 

"Întâlnirea noastră din această dimineaţă a fost excelentă (...). Am vorbit despre Coreea de Nord şi cred, ca şi dumneavoastră, că există o soluţie", a declarat liderul de la Casa Albă adresându-se gazdei sale.
Trump a evocat necesitatea de dezvoltare a relaţiilor comerciale între Washington şi Beijing, insistând pe bunele relaţii cu Xi, cu care s-a arătat convins că va putea realiza "lucruri fantastice". 

Cooperarea între primele două puteri mondiale este "singura opţiune viabilă", a subliniat la rândul său liderul de la Beijing. 
China este a treia etapă a turneului asiatic al preşedintelui american, care a întreprins înainte de aceasta vizite aliaţilor săi sud-coreean şi nipon. 
Vizita prilejuieşte a treia întâlnire între Trump şi Xi, după cele de la Mar-a-Lago, statul american Florida, în aprilie, şi de la summitul G20 de la Hamburg, în luna iulie. 
În 2017 se împlinesc 45 de ani de la vizita fostului preşedinte american Richard Nixon în China, care a însemnat începutul normalizării relaţiilor între cele două state, menţionează agenţia chineză Xinhua.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: SUA China acord Donald Trump Coreea de Nord
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close