x close

Fii alături de noi!

SUA ar putea instala un nou sistem antirachetă. Unde urmează să fie plasat

de G.S.   •   23 Ian 2016   •   17:38
SUA ar putea instala un nou sistem antirachetă. Unde urmează să fie plasat 416
Foto: pixabay.com
Departamentul american al Apărării analizează posibilitatea de a instala un sistem antirachetă Aegis, similar cu cel din România, în Arhipelagul Hawaii, pentru contracararea ameninţărilor balistice chineze şi nord-coreene, informează site-ul agenţiei Reuters, conform Mediafax.
Proiectul, în valoare de 41 de milioane de dolari, a fost pus în discuţie în contextul în care China a suplimentat capacităţile balistice, iar Coreea de Nord a efectuat recent un nou test nuclear. Regimul stalinist de la Phenian proferează constant ameninţări la adresa Statelor Unite.
În zona insulei hawaiiane Kauai există deja un sistem antirachetă Aegis de uz maritim, pe o navă militară aflată în baza pacifică Barking Sands. Un test cu rachetă a fost efectuat cu succes în această zonă în decembrie 2015.
Acum Pentagonul intenţionează să instaleze pe Insula Kauai (Hawaii) un interceptor Aegis terestru, similar cu cel de la baza antibalistică Deveselu (România).
"Instalarea unei versiuni terestre a interceptorului Aegis, conectat cu sistemele de pe navele-distrugător, ar putea spori capacitatea de apărare antibalistică în zona Oceanului Pacific, oferind securitate suplimentară pe insulele americane şi pe Coasta de Vest a SUA, în contextul în care Coreea de Nord îşi îmbunătăţeşte arsenalul balistic", afirmă un oficial din cadrul Pentagonului citat de Reuters.
 
poza

Show

Sărbătoare în familia lui Becali. Cum a petrecut patronul Stelei la 58 de ani

Gigi Becali împlinește sâmbătă 58 de ani, ocazie cu care a ţinut să organizeze o conferinţă de presă, în care să să-şi mărturisească din nou dragostea pentru Dumnezeu şi pentru...

25 Iun 2016  •  14:00

sati