Antena 3 CNN Externe SUA, gata să ia cu asalt capitala Statului Islamic. Vor trimite mai mulți soldați în Irak pentru a recuceri orașul Mosul

SUA, gata să ia cu asalt capitala Statului Islamic. Vor trimite mai mulți soldați în Irak pentru a recuceri orașul Mosul

SUA, gata să ia cu asalt capitala Statului Islamic. Vor trimite mai mulți soldați în Irak pentru a recuceri orașul Mosul
de S.T.    |    30 Sep 2016   •   16:17

SUA sunt pregătite să trimită, la cererea Bagdadului, mai mulți soldați în Irak în vederea luptei pentru recucerirea Mosulului, ultimul mare bastion al grupării jihadiste Stat Islamic în această țară, a anunțat miercuri un responsabil american, relatează AFP.

În urma unei ofensive rapide din 2014, SI a preluat controlul asupra mai multor părți ale teritoriului irakian la nord și vest de Bagdad și și-a creat la Mosul o adevărată fortăreață. Forțele irakiene, care în ultimii doi ani au câștigat teren, mai ales în provincia occidentală Al-Anbar, se pregătesc acum să recucerească orașul.

„În urma unei consultări cu guvernul irakian, SUA sunt pregătite să trimită forțe militare suplimentare pentru a-i antrena și consilia pe irakieni în momentul în care pregătirea pentru campania de la Mosul s-a intensificat”, a declarat responsabilul american, fără a furniza cifre.

Aproximativ 4.600 militari americani sunt desfășurați în prezent în Irak. Cu puțin timp înainte, serviciul de presă al prim-ministrului Haider al-Abadi a anunțat că Bagdadul a solicitat o 'creștere' a numărului militarilor americani pentru susținerea forțelor irakiene în bătălia lor 'iminentă' pentru recucerirea Mosul.

ONU a avertizat că o operațiune militară împotriva acestui oraș ar putea provoca strămutarea a până la un milion de refugiați.

În afară de desfășurarea unor consilieri militari americani în Irak, SUA asigură o acoperire aeriană crucială forțelor guvernamentale irakiene în operațiunile antijihadiste.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Stat Islamic soldati Irak Bagdad Mosul
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close