Antena 3 CNN Externe Suedia renunță la acuzațiile formulate împotriva fondatorului WikiLeaks, Julian Assange

Suedia renunță la acuzațiile formulate împotriva fondatorului WikiLeaks, Julian Assange

Suedia renunță la acuzațiile formulate împotriva fondatorului WikiLeaks, Julian Assange
Sursa foto: Foto: Julian Assange/Facebook
19 Mai 2017   •   13:01

Procurorii suedezi au anunţat vineri că renunţă la ancheta preliminară privind acuzaţiile de viol formulate împotriva fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, punând astfel capăt unei saga judiciare de 7 ani, scrie presa internațională.

"Procurorul Marianne Ny a decis să claseze ancheta pentru viol împotriva lui Julian Assange", punând astfel capăt investigaţiei începute în 2010, a anunţat parchetul suedez într-un comunicat, citat de Agerpres

Julian Assange a respins întotdeauna acuzaţiile formulate împotriva sa. 

Parchetul a precizat că îşi va motiva această decizie într-o conferinţă de presă programată la Stockholm la ora 12:00 locală (10:00 GMT). 

Această decizie este o victorie a australianului de 45 de ani, care a negat întotdeauna acuzaţiile formulate împotriva sa în august 2010 de către o suedeză de 30 de ani. 

Julian Assange este refugiat la sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra din 2012, în speranţa că va scăpa de un mandat de arestare european emis de Suedia. El a denunţat o manevră cu scopul extrădării sale către SUA, unde riscă să fie urmărit în justiţie pentru publicarea unor documente militare şi diplomatice confidenţiale

×
Subiecte în articol: wikileaks Julian Assange
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close