Antena 3 CNN Externe Summit NATO. Scandal între liderii mondiali. Acuzații extrem de dure între SUA și Germania: ”Nu poate fi vorba de un război între cele două puteri”

Summit NATO. Scandal între liderii mondiali. Acuzații extrem de dure între SUA și Germania: ”Nu poate fi vorba de un război între cele două puteri”

Summit NATO. Scandal între liderii mondiali. Acuzații extrem de dure între SUA și Germania: ”Nu poate fi vorba de un război între cele două puteri”
11 Iul 2018   •   14:28

Este scandal fără precedent între liderii lumii, reuniţi la această oră la Bruxelles. Donald Trump a lansat un violent atac la adresa Germaniei, pe care o acuză că este "prizoniera" Rusiei, pentru că ea cumpără de la Moscova "o mare parte a energiei sale".

De cealaltă parte, oficialii europeni i-au cerut ferm liderului american să îşi revizuiască tonul. 

Statele Unite ar trebui să îşi preţuiească aliaţii, pentru că şi aşa nu mai are prea mulţi, a avertizat preşedintele Consiliului European. 

Miza acestui scandal este una uriaşă: miliarde de dolari, bani pe care Trump îi cere de la statele care fac parte din NATO. 

”Toată lumea este atentă la nunanțele afirmațiilor președintelui Trump. Există deja o difernță între ceea ce prezintă ca angajament Administrația Americană în ceea ce privește departamentul Apărării. Jurnaliștii americani vorbesc despre o deturnare a Summitului NATO pe o chestiune comercială și cred că președintele Trump va reuși să accpete faptul că azi se agreează zeci de puncte de armonizare și solidarizare între cei 29 de aliați NATO. Scandalul între Germania și SUA trebuie tratat separat. Nu poate fi vorba despre un război între Germania și SUA.”, a declarat trimisul special la Summitul NATO, Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: radu tudor SUA Germania summit NATO
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close