Antena 3 CNN Externe Surse: Grecia va primi 23 de miliarde de euro imediat după reuniunea Eurogrup

Surse: Grecia va primi 23 de miliarde de euro imediat după reuniunea Eurogrup

Surse: Grecia va primi 23 de miliarde de euro imediat după reuniunea Eurogrup
Sursa foto: Foto: bit.ly
14 Aug 2015   •   21:15
GRECIA speră că va primi 23 de miliarde de euro, în două tranşe, imediat după reuniunea Eurogrup care ar urma să aprobe noul plan de asistenţă financiară, afirmă surse din cadrul Ministerului grec al Finanţelor citate de site-ul cotidianului Ekathimerini.
   
Potrivit surselor citate, Guvernul de la Atena ar urma să primească "imediat" 12,5 miliarde de euro pentru achitarea unor datorii (inclusiv a unei rate de 3,2 miliarde către BCE cu scandenţa pe 20 august) şi 500 de milioane pentru reducerea arieratelor.
   
Ulterior, GRECIA ar urma să primească încă 10 miliarde de euro pentru recapitalizarea sectorului bancar.
   
Parlamentul Greciei a aprobat, vineri, al treilea plan de asistenţă financiară din ultimii cinci ani, în valoare de 85,5 miliarde de euro. Documentul este discutat în prezent de miniştrii Finanţelor din zona euro.
   
Reuniunea pe tema Greciei, programată vineri seară, "nu va fi scurtă", a declarat Jeroen Dijsselbloem, preşedintele Eurogroup.
   
Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elenă pentru negocierea unui al treilea program de asistenţă financiară, care să permită rămânerea Greciei în zona euro. GRECIA are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi.
  

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close