Antena 3 CNN Externe Sute de refugiaţi care încercau să traverseze Mediterana, arestaţi de autorităţile libiene

Sute de refugiaţi care încercau să traverseze Mediterana, arestaţi de autorităţile libiene

Sute de refugiaţi care încercau să traverseze Mediterana, arestaţi de autorităţile libiene
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
08 Oct 2015   •   17:58

Aproximativ 300 de imigranţi au fost arestaţi de autorităţile libiene, după ce au încercat să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, potrivit unui reprezentant al serviciilor libiene de combatere a imigraţiei clandestine, citat de site-ul publicaţiei Le Figaro.

"După ce am primit informaţii despre locul de îmbarcare, am reuşit să reţinem 289 de imigranţi care se pregăteau să traverseze Mediterana în direcţia Europei", a precizat, joi, Taher el-Naas, şeful departamentului de investigaţii din cadrul Organizaţiei de combatere a imigraţiei clandestine cu sediul în Tripoli, capitala Libiei.
Dintre imigranţii arestaţi, peste 100 erau cetăţeni senegalezi. Ei au fost descoperiţi într-o localitate situată la 10 kilometri est de Tripoli (aflat în nordul Libiei, la ieşirea către Marea Mediterană), a adăugat Taher el-Naas.
El a mai precizat că "unii dintre imigranţii reţinuţi nu sosiseră în Libia mai mult de două-trei zile, în timp ce alţii se aflau de o perioadă mai lungă pe teritoriul libian".
Imigranţii au fost "transferaţi către un centru de detenţie din centrul capitalei Tripoli", a indicat un purtător de cuvânt al Organizaţiei de combatere a imigraţiei clandestine din Libia.
Aproximativ 630.000 de persoane au intrat ilegal în Europa de la începutul anului 2015, a afirmat, luni, Fabrice Leggeri, directorul agenţiei europene de supraveghere a frontierelor, Frontex.
Circa 3.000 de persoane au murit sau au fost date dispărute în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în UE, începând din ianuarie, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).
 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close