Antena 3 CNN Externe Tancuri ale Turciei au pătruns în Siria. Atac în forță asupra pozițiilor Statului Islamic

Tancuri ale Turciei au pătruns în Siria. Atac în forță asupra pozițiilor Statului Islamic

Tancuri ale Turciei au pătruns în Siria. Atac în forță asupra pozițiilor Statului Islamic
Sursa foto: Foto: Pixabay
24 Aug 2016   •   12:12

Mai multe tancuri turce au pătruns pe teritoriul Siriei şi trag spre poziţiile grupării Stat Islamic (SI) din localitatea siriană Jarablus, relatează AFP şi Reuters. 

Potrivit AFP, care furnizează informaţii primite de la un fotoreporter, în jur de zece tancuri turce ar fi trecut graniţa în Siria. Un reporter al Reuters susţine că a văzut şase tancuri turce care au trecut graniţa siriană şi precizează că a fost martorul unor bombardamente intense. 

„Atacurile din Siria au determina această acțiune a noastră. Teroriștii au impresia că fiecare atac împotriva noastră ne slăbește. Dar nu e așa”, a anunțat președintele turc Erdogan.

Anterior, surse militare au precizat că două avioane de luptă turceşti F-16 se află în aer în regiunea de frontieră, urmând să lanseze lovituri asupra poziţiilor SI din Siria. 

Armata turcă, susţinută de forţe ale coaliţiei internaţionale antijihadiste, a lansat în zorii zilei operaţiunea "Scutul Eufratului", cu participarea avioanelor de luptă şi a forţelor speciale, pentru a alunga Stat Islamic de la Jarablus. 

De asemenea, rebeli sirieni susţinuţi de Turcia au pătruns şi ei în Siria din această ţară, a declarat un lider al rebelilor pentru Reuters.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: tancuri atac statul islamic Siria turcia
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close