Antena 3 CNN Externe Țara în care cetățenii americani nu au voie să meargă

Țara în care cetățenii americani nu au voie să meargă

Țara în care cetățenii americani nu au voie să meargă
21 Iul 2017   •   21:19

Statele Unite vor interzice cetăţenilor americani călătoriile în Coreea de Nord, a anunţat vineri Departamentul de Stat de la Washington. 

Decizia va intra în vigoare în august şi este motivată de "riscul serios de arestare şi detenţie pe termen lung, conform sistemului de aplicare a legilor din Coreea de Nord", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert, citată de Reuters. 

Departamentul de Stat intenţionează să publice săptămâna viitoare un anunţ privind interdicţia în Registrul Federal, iar măsura va intra în vigoare după 30 de zile de la publicare. Începând din acel moment, paşapoartele americane nu vor mai putea fi utilizate pentru intrarea în Coreea de Nord sau tranzitul prin această ţară, iar americanii care doresc să meargă acolo vor avea nevoie e paşapoarte cu validare specială. 

Declaraţia purtătoarei de cuvânt a fost făcută la câteva ore după ce două agenţii de turism au dezvăluit intenţia Departamentului de Stat. 

Cazul recent al studentului american Otto Warmbier, repatriat în iunie în stare gravă după un an de închisoare în Coreea de Nord şi decedat la scurt timp după aceea, nu este singular. În Coreea de Nord au mai fost închişi doi savanţi americani de origine coreeană, un misionar din SUA, un pastor din Canada, trei misionari sud-coreeni, iar Japonia susţine că regimul nord-coreean a reţinut împotriva voinţei lor zeci de cetăţeni niponi.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close