Antena 3 CNN Externe Ţara în care sute de milioane de oameni mor de foame, pusă pe butuci de cea mai păguboasă privatizare

Ţara în care sute de milioane de oameni mor de foame, pusă pe butuci de cea mai păguboasă privatizare

Ţara în care sute de milioane de oameni mor de foame, pusă pe butuci de cea mai păguboasă privatizare
Sursa foto: Foto: Washington Post
de O.P.    |    23 Mar 2012   •   13:15

Se pare că în materie de înşelăciuni suntem încă mici copii. Mai multe rapoarte care trebuiau să rămână ascunse, au ieşit din "greşeală" la iveală, iar ceea ce au dezvăluit a fost revoltător.

Autorităţile de la conducerea Indiei sunt chemate să dea socoteală, fiind acuzate că au "vândut" ţara, aducând un prejudiciu de 210 miliarde de dolari statului.

Potrivit acestui raport, mai mulţi politicieni aflaţi la conducere au privatizat pe sume de nimic mai câteva sute de mine de cărbune, care ar fi putut aduce miliarde de dolari în contul statului.

Potrivit acuzaţiilor membrilor opoziţiei aceste mine au fost date drept "cadouri" unor mari companii străine cu care aleşii poporului ar avea ceva afaceri.

Cele 210 miliarde de dolari pierdute pe apa sâmbetei ar fi putut hrăni populaţia şi aşa sărăcită a ţării. Unul din învinuiţi este chiar premierul ţării, Manmohan Singh, care a "vegheat" asupra situaţiei miniere din ţară de când a preluat mandatul şi până în prezent, scrie The Telegraph.






×
Subiecte în articol: privatizari fraude mita coruptie
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close