Antena 3 CNN Externe Teroriști reținuți în Belgia. Plănuiau un atentat la EURO

Teroriști reținuți în Belgia. Plănuiau un atentat la EURO

Teroriști reținuți în Belgia. Plănuiau un atentat la EURO
25 Iun 2016   •   22:17

Cei doi bărbaţi arestaţi în Belgia în operaţiuni antiteroriste ale poliţiei au fost inculpaţi pentru "participare la activităţile unui grup terorist", a anunţat sâmbătă seară parchetul federal belgian, relatează AFP. 

Aceste inculpări urmează după mai multe percheziţii ce au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă la Verviers (estul Belgiei) şi Tournai, în apropiere de frontiera cu Franţa, a precizat parchetul într-un comunicat. 

"Două persoane, Arnaud C., născut în 1983, şi E., de naţionalitate belgian... sunt inculpate pentru participare la activităţile unui grup terorist, în calitate de autor sau coautor", detaliază comunicatul, adăugând că percheziţiile au avut loc fără incidente. Nici arme şi nici explozibili nu au fost descoperiţi în timpul percheziţiilor. 

Parchetul nu a dorit să furnizeze alte detalii, mai ales cu privire la identitatea indivizilor inculpaţi. 

Potrivit presei belgiene, bărbatul reţinut la Verviers, în vârstă de 20 de ani, ar fi planificat să se arunce în aer în retransmisia publică organizată în Belgia în timpul meciului din cadrul Euro 2016 Belgia-Ungaria duminică seară la Toulouse (sud-vestul Franţei). 

Săptămâna trecută, trei bărbaţi au fost inculpaţi pentru tentativă de asasinat în cadrul unei alte operaţiuni antiteroriste. 

Zeci de percheziţii au fost efectuate în 16 localităţi din Belgia şi "elementele obţinute... au necesitat intervenţia imediată", potrivit parchetului federal. 

Aceste operaţiuni au fost efectuate cu câteva ore înaintea meciului de fotbal Belgia-Irlanda din cadrul Euro 2016.

Sentimentul de insecuritate rămâne puternic în Belgia după atentatele din 22 martie care au făcut 32 de morţi la Bruxelles, chiar dacă belgienii continuă să se adune în locuri publice pentru a urmări parcursul echipei lor la Euro, notează France Presse.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Belgia teroristi arestati atentat euro2016
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close