Antena 3 CNN Externe Teroriştii grupării Stat Islamic şochează din nou. Au executat 70 de membri ai unui trib sunnit din Irak

Teroriştii grupării Stat Islamic şochează din nou. Au executat 70 de membri ai unui trib sunnit din Irak

Teroriştii grupării Stat Islamic şochează din nou. Au executat 70 de membri ai unui trib sunnit din Irak
de S.T.    |    06 Oct 2015   •   09:10

Militanţii grupării Stat Islamic au executat 70 de membri ai unui trib sunnit în provincia al-Anbar, din vestul Irakului, a anunţat luni liderul lor tribal, citat de DPA în pagina electronică.
   
Şeicul Naim al-Kaud, liderul tribului al-Bu Nimr, a afirmat că victimele au fost răpite duminică din deşertul situat la nord-est de Ramadi, capitala provinciei al-Anbar, iar cadavrele lor, care prezentau urme de gloanţe, au fost găsite luni.
   
Jihadiştii grupării Stat Islamic au mai executat 300 de membri ai tribului în noiembrie, după ce au capturat fieful acestora, au declarat al-Kaud şi oficiali guvernamentali.
   
Tribul reprezenta una dintre principalele forţe locale care opuneau rezistenţă avansului jihadiştilor în provincie, care se întinde de la periferia Bagdadului până la graniţa siriană.
   
Luptători sunniţi din al-Anbar s-au plâns în mod repetat că Guvernul, dominat de majoritatea şiită a ţării, nu le-a oferit suficiente arme şi sprijin pentru a combate Statul Islamic.
   
Gruparea SI a capturat Ramadi în mai, într-un regres major pentru Guvernul irakian. În pofida anunţurilor repetate privind o ofensivă a forţelor guvernamentale pentru a-l recuceri, oraşul rămâne sub controlul jihadiştilor.
   
Al-Kaud a avertizat că tribul său riscă să fie eliminat complet de Statul Islamic, dacă premierul Haider al-Abadi nu ia măsuri serioase pentru a recuceri Ramadi.
   

×
Subiecte în articol: gruparea stat islamic Stat Islamic Irak
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close