Antena 3 CNN Externe Tiruri de rachetă în Fâşia Gaza, urmate de raiduri aeriene ale israeliţilor

Tiruri de rachetă în Fâşia Gaza, urmate de raiduri aeriene ale israeliţilor

Tiruri de rachetă în Fâşia Gaza, urmate de raiduri aeriene ale israeliţilor
08 Aug 2015   •   00:34

Activiști palestinieni din Fâșia Gaza au tras o rachetă vineri contra sudului Israelului, un atac urmat de un raid de represalii al aviației israeliene împotriva unei ținte Hamas în enclava palestiniană, relatează Agerpres.

"O rachetă trasă din Fâșia Gaza a căzut în sudul Israelului, fără a provoca victime", a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Potrivit presei israeliene, o a doua rachetă a fost trasă dar ea a căzut în enclava palestiniană care se învecinează cu sudul Israelului. Armata nu a confirmat acest al doilea tir.

Un grup jihadist din Gaza a revendicat tirurile de rachete de vineri, afirmând că au fost "primul răspuns al salafiștilor jihadiști la atacurile evreilor contra (Moscheii Al-Aqsa)" din Ierusalimul de Est, ocupat și anexat de Israel.

Ca represalii, forțele aeriene israeliene au efectuat câteva ore mai târziu un raid contra unei tabere de antrenament a Brigăzilor Ezzedin al-Qassam, brațul militar al Hamas, în apropierea taberei de refugiați Al-Bureij din centrul teritoriului palestinian, potrivit unor responsabili ai mișcării islamiste.

Aceștia nu au fost în măsură să precizeze imediat dacă raidul a făcut victime.

La 26 iulie, poliția israeliană a pătruns pentru scurt timp în Moscheea Al-Aqsa, un fapt rar, pentru a pune capăt confruntărilor declanșate de sosirea unor evrei ultrareligioși pe Esplanada Moscheilor, al treilea cel mai sfânt loc al islamului.

Evreii numesc acest sit Muntele Templului, fiind considerat primul lor loc sfânt.

×
Subiecte în articol: Israel Palestina Fasia Gaza
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close