Antena 3 CNN Externe Toţi vecinii i-au sărit în cap după ce a arborat acest steag. "Îmi cer scuze, nu ştiam ce reprezintă!"

Toţi vecinii i-au sărit în cap după ce a arborat acest steag. "Îmi cer scuze, nu ştiam ce reprezintă!"

Toţi vecinii i-au sărit în cap după ce a arborat acest steag. "Îmi cer scuze, nu ştiam ce reprezintă!"
26 Feb 2015   •   16:29

Un colecţionar de steaguri din Marea Britanie a arborat fără să ştie un simbol al nazismului, declarând ulterior că îşi cere scuze, el nefiind la curent cu ce reprezintă de fapt acel steag.

Marea pasiune a lui Martin Baker, în vârstă de 54 de ani, o reprezintă colecţionarea de staeguri şi drapele. El şi-a descoperit acest hobby în urmă cu zece ani şi de atunci a reuşit să strângă peste 100 de astfel de materiale.

Dar ultimul său stindard a provocat un val de critici din partea cetăţenilor din Barnby Dun, Doncaster.

El a arborat steagul roşu, cu caractere negre, care aparţinea trupelor Waffen SS, aripa paramilitară a prtidului nazist condus de Adolf Hitler.
În mai puţin de o oră, Baker a fost asaltat de o mulţime de apeluri telefonice şi "bombardat" cu sute de mesaje critice pe Facebook.


"Îmi cer scuze tuturor celor care s-au simţit ofensaţi. Nu ştiam ce înseamnă exact acel steag şi nici acum nu cred că ştiu sigur. Am căutat pe internet şi mi-am dat seama că am făcut o greşeală imensă", a spus Baker, citat de Doncaster Free Press.
El a menţionat că a cumpărat steagul online şi acum va încerca să scape de el.

SS este abrevierea cuvântului german Schutzstaffel ("Eşalonul de protecţie"), organizaţie paramilitară fascistă, care reprezenta baza partidului nazist.
SS-ul a evoluat de la o organizaţie paramilitară mică la o importantă forţă paramilitară nazistă care a servit ca o Gardă Pretoriană pentru führer sau ca o "Escadrilă de apărare" pentru partidul nazist, influenţa politică a acestei organizaţii fiind la fel de mare ca şi cea a wehrmachtului (armata germană din acele vremuri).

În cadrul armatei germane au activat şi unităţi militare SS, denumite oficial unităţi Waffen-SS, considerate a fi "de elită". Construit pe ideologia nazistă şi condus de Heinrich Himmler, SS-ul a fost un responsabil principal pentru crimele de război naziste săvârşite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
SS-ul a crescut exponenţial ca număr şi putere datorită loialităţii sale faţă de Hitler. Sub conducerea lui Himmler, SS-ul şi-a selectat şi instruit personalul exclusiv după ideologia "ariană".

×
Subiecte în articol: Adolf Hitler
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close