Antena 3 CNN Externe Tragedie aviatică pe o bază militară NATO. 10 militari au murit, după ce un F-16 s-a prăbuşit la decolare

Tragedie aviatică pe o bază militară NATO. 10 militari au murit, după ce un F-16 s-a prăbuşit la decolare

Tragedie aviatică pe o bază militară NATO. 10 militari au murit, după ce un F-16 s-a prăbuşit la decolare
de O.P.    |    27 Ian 2015   •   07:14

Tragedie pe o bază aeriană din Spania, la un curs de pregătire pentru piloţii din ţările NATO. Zece militari şi-au pierdut viaţa şi mulţi alţii au fost răniţi după ce un avion F-16,  al forţelor aeriene greceşti, s-a prăbuşit la decolare. Opt din militarii decedaţi erau francezi iar ceilalţi doi erau greci.

Baza aeriană din sud-estul Spaniei a intrat în alertă după ce un avion militar grecesc s-a prăbuşit. Din motive încă necunoscute, motorul şi-a pierdut forţa iar aeronava s-a zdrobit de sol, într-un sector unde se aflau un hangar, avioane, elicoptere, dar şi mulţi piloţi şi mecanici.

Printre victime se numără cei doi piloţi greci de la bordul avionului şi numeroşi alţi militari care se aflau în zona prăbuşirii. Accidentul s-a produs în timpul unui curs de perfecţionare la care luau parte sute de militari din Spania şi alte nouă ţări ale NATO.

Cinci dintre răniţi, cu arsuri grave, au fost transportaţi într-un spital din Madrid. Ministrul francez al apărării este aşteptat, astăzi, la locul catastrofei. Secretarul general al NATO a descris accidentul drept "o tragedie care afectează întreaga familie NATO".

×
Subiecte în articol: avion prabusit
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close