Antena 3 CNN Externe Tragedie pe Marea Mediterană. Treisprezece persoane au fost găsite moarte pe o ambarcațiune

Tragedie pe Marea Mediterană. Treisprezece persoane au fost găsite moarte pe o ambarcațiune

Tragedie pe Marea Mediterană. Treisprezece persoane au fost găsite moarte pe o ambarcațiune
25 Iul 2017   •   21:12

Treisprezece persoane au fost găsite moarte pe o ambarcațiune care transporta 167 de migranți și care se afla în derivă în apropierea coastelor libiene, a anunțat marți pe Twitter ONG-ul spaniol Proactiva Open Arms, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Am descoperit o barcă pneumatică aflată în derivă cu 167 de persoane la bord, dintre care 13 erau moarte', a afirmat organizația spaniolă.

În aceeași zonă, 'pe o mare agitată', nava organizației internaționale Salvați Copiii a salvat circa 70 de migranți care încercau să traverseze Marea Mediterană cu o barcă de mici dimensiuni, a anunțat Garda de Coastă italiană.

Această nouă tragedie are loc în momentul în care ministrul de interne italian Marco Minniti urma să primească marți reprezentanți ai ONG-urilor pentru a discuta despre noul cod de conduită pe care Italia dorește să îl aplice în cazul acestor misiuni de salvare.

Acceptat de Bruxelles, noul cod prevede o serie de măsuri, inclusiv interdicția ca navele organizațiilor umanitare să intre în apele teritoriale libiene și obligația de a primi la bord reprezentanți ai poliției judiciare specializați în traficul de ființe umane.

ONG-urile sunt divizate în legătură cu acest cod de conduită, unele fiind dispuse să discute cu guvernul, în timp ce altele refuză orice formă de limitare.

Ministrul de interne italian a ținut să atragă atenția că nu va autoriza accesul în porturile italiene a organizațiilor care nu semnează acest document.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: marea mediterana ambarcatiune imigranti
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close