Antena 3 CNN Externe Transformare radicală în arest. Cel mai tânăr american condamnat pentru crimă a devenit preot

Transformare radicală în arest. Cel mai tânăr american condamnat pentru crimă a devenit preot

Transformare radicală în arest. Cel mai tânăr american condamnat pentru crimă a devenit preot
Sursa foto: Foto: adeaconswife.com
de M.Z.    |    29 Iul 2015   •   11:45

Bărbatul care a fost cel mai tânăr condamnat pentru crimă în SUA, la numai 12 ani, a fost eliberat marți din închisoare după 16 ani petrecuți în spatele gratiilor, informează AFP, potrivit Agerpres.

 
Curtis Jones, învinuit pentru uciderea partenerei tatălui său, are acum 29 de ani și a fost condamnat în 1999 alături de sora sa, în vârstă de 13 ani.
 
Cei doi au fost judecați ca adulți, chiar după ce serviciile sociale au găsit dovezi privind comiterea unor abuzuri sexuale. Ei au fost condamnați la 18 ani de închisoare pentru uciderea partenerei tatălui lor, Sonya Nicole Speights.
 
La momentul crimei, anchetatorii au ajuns la concluzia că ar fi ucis victima din gelozie, dar documente recente indică faptul că au fost abuzați sexual de un al membru adult al familiei lor.
 
Disperați de lipsa de reacție și de susținere a tatălui lor și a partenerei lui, cei doi minori ar fi plănuit să-i omoare pe amândoi și apoi pe acela care îi agresase sexual. După ce au împușcat-o mortal pe Sonya Speights, cei doi s-au speriat și s-au ascuns, fiind arestați de poliție a doua zi.
 
Curtis Jones a fost eliberat marți dimineață din închisoarea din Florida în care era deținut, iar sora lui urmează să fie eliberată sâmbătă.
 
Potrivit media locale, Curtis Jones a devenit preot în închisoare.

×
Subiecte în articol: crima
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close