Antena 3 CNN Externe Trump își va numi ginerele în fruntea unui departament care va superviza reforma guvernului federal

Trump își va numi ginerele în fruntea unui departament care va superviza reforma guvernului federal

Trump își va numi ginerele în fruntea unui departament care va superviza reforma guvernului federal
Sursa foto: slate.com
27 Mar 2017   •   12:38

Președintele american, Donald Trump, intenționează să-l numească astăzi pe ginerele său, Jared Kushner, în fruntea Biroului Casei Albe pentru Inovație Americană. Jared Kushner, care îi este și consilier superior președintelui, va avea în atribuțiile sale reformarea guvernului federal și îndeplinirea unor promisiuni-cheie din timpul campaniei electorale a lui Trump, precum reformarea sistemului de ajutor pentru veterani și lupta împotriva dependenței de opiacee, conform The Washington Post.
Noul departament va funcționa în aripa de vest a Casei Albe și îi va fi subordonat direct lui Trump. Văzut în interior ca un fel de echipă SWAT de consultanți strategici, departamentul va include foști directori executivi din domeniul afacerilor și are ca menire să inducă un mod de gândire proaspăt la Washington și să creeze o moștenire durabilă pentru un președinte.

"Toți americanii, independent de opiniile lor politice, pot recunoaște că stagnarea guvernului ne-a împiedicat să funcționăm așa cum se cuvine, a creat adesea congestii exhaustive și a dus la depășirea costurilor și la întârzieri. Am promis poporului american că voi produce rezultate (...)", menționează duminică o declarație de presă atribuită lui Trump.

Departamentul se va concentra și pe combaterea abuzului de opiacee, o promisiune recurentă a campaniei electorale a lui Trump. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Trump guvern
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close