Antena 3 CNN Externe Turcia îi întâmpină cu gloanțe pe refugiați. ”Adevăratele victime sunt captive în partea greșită a zidului de beton!”

Turcia îi întâmpină cu gloanțe pe refugiați. ”Adevăratele victime sunt captive în partea greșită a zidului de beton!”

Turcia îi întâmpină cu gloanțe pe refugiați. ”Adevăratele victime sunt captive în partea greșită a zidului de beton!”
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
16 Apr 2016   •   19:44

Forțele de ordine din Turcia sunt acuzate că îi întâmpină cu gloanțe pe refugiații care reușesc să treacă granița din Siria.

Astfel, civilii care fug de luptele care se dau in Siria, între forțele guvernamentale și Statul Islamic, sunt alungați cu gloanțe reale de turci, în loc să li se arate compasiune, arata Human Rights Watch.

Cifrele publicate de organizația Human Rights Watch arată că ultimele luptele care s-au dat la Alep au facut ca 30.000 de oameni sa plece în doar 48 de ore, scrie The Independent.

Organizatia lansează un apel la adresa Turciei să oprească focul asupra civililor sirieni.

"Pe masura ce civilii fug de luptatorii Statului Islamic, Turcia raspunde cu focuri de arma in loc de compasiune", arata Human Rights Watch.

"Intreaga lume vorbeste despre lupta cu Statul Islamic, insa cei care sunt in cel mai mare pericol de a deveni victime ale ingrozitoarelor abuzuri sunt captivi în partea gresita a zidului de beton", mai arata organizatia non-guvernamentala.

Un imigrant aflat in tabara Ikdah a declarat pentru HRW, conform sursei: "Am parasit tabara si am mers spre nord, prin livezile de masline, catre granita cu Turcia. Eram circa 2.000 de oameni. Pe masura ce ne apropiam de zidul granitei, am vazut soldati turci pe un deal, in spatele zidului, si au inceput sa traga in noi.

×
Subiecte în articol: turcia
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close