Antena 3 CNN Externe UE ar putea sista negocierile de aderare cu Turcia: "Niciun stat democratic nu acționează așa"

UE ar putea sista negocierile de aderare cu Turcia: "Niciun stat democratic nu acționează așa"

UE ar putea sista negocierile de aderare cu Turcia: "Niciun stat democratic nu acționează așa"
22 Iul 2016   •   16:43

Un aliat al cancelarului german Angela Merkel a cerut vineri UE să suspende negocierile de aderare cu Turcia din cauza epurării începute de guvernul de la Ankara împotriva celor care ar fi fost implicaţi în lovitura de stat eşuată de săptămâna trecută, relatează Reuters.

Oficiali europeni au cerut guvernului turc să respecte statul de drept în operaţiunea de epurare a soldaţilor, poliţiştilor, judecătorilor, funcţionarilor publici şi profesorilor care au fost suspendaţi, reţinuţi sau investigaţi după tentativa de lovitură de stat de vinerea trecută.

"Dacă te uiţi cum Turcia distruge statul de drept... atunci aceste negocieri trebuie stopate imediat", a declarat Horst Seehofer, care conduce formaţiunea soră din Bavaria a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a Angelei Merkel.

"Niciun stat constituţional democratic nu acţionează în acest fel", a spus liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU) în cadrul unui interviu pentru grupul media Funke.

Angela Merkel i-a spus luni preşedintelui turc Tayyip Erdogan, într-o convorbire telefonică, că Turcia nu poate adera la UE dacă reinstituie pedeapsa cu moartea, pentru care militează membri ai partidului său AKP.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close