Antena 3 CNN Externe Ucraina acuză Rusia că trimite arme nucleare în Crimeea. Moscova dezminte: "Vom crea o zonă de agrement pentru turişti acolo!"

Ucraina acuză Rusia că trimite arme nucleare în Crimeea. Moscova dezminte: "Vom crea o zonă de agrement pentru turişti acolo!"

Ucraina acuză Rusia că trimite arme nucleare în Crimeea. Moscova dezminte: "Vom crea o zonă de agrement pentru turişti acolo!"
27 Apr 2015   •   18:08

Un transport cu însemnul "Pericol nuclear" a pornit de pe teritoriul Rusiei spre peninsula Crimeea, anunţa la sfârşitul săptămânii trecute un comunicat al Serviciului de Securitate Ucrainean (SBU), preluat de Gazeta.ua, conform agerpres.

"Potrivit datelor operative din 23 aprilie, la Consulatul General al Ucrainei din Rostov pe Don a venit un apel telefonic alarmant. Potrivit persoanei care a sunat şi care, din motive lesne de înţeles, a dorit să rămână anonimă, prin gara Rostov au pornit probabil în direcţia Crimeii câteva vagoane cu însemnul Pericol Nuclear. Locuitorii din peninsulă susţin că astfel de transporturi au fost observate în mod repetat pe teritoriul republicii autonome ocupate Crimeea", menţionează SBU.

Consiliul pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei a declarat, la rândul său, că unii experţi nu exclud posibilitatea ca armata Rusiei să transporte focoase nucleare pentru sistemele de rachete mobile.

Rusia a negat ieri orice fel de amplasare de rachete nucleare în peninsula Crimeea, după cum a relatat TASS.

Nu există niciun motiv ca Rusia să amplaseze arme nucleare în Crimeea, a declarat reprezentantul special al preşedintelui rus în Districtul federal Crimeea, Oleg Belavenţev.

"Nu există nicio necesitate în acest sens. Avem suficiente arme pentru a atinge inamicul acolo unde este. Avem suficiente astfel de arme, amplasate pe submarine nucleare şi pe alte dispozitive', a afirmat Belavenţev, adăugând că peninsula Crimeea rămâne "o zonă fără arme nucleare".

"În Crimeea, la ordinul preşedintelui (Vladimir Putin), noi vom crea o zonă de agrement şi vom dezvolta Crimeea pentru ruşi şi turişti străini", a mai spus reprezentantul special al preşedintelui rus în peninsula anexată în martie 2014.

×
Subiecte în articol: arme nucleare
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close