Antena 3 CNN Externe Ucraina desfășoară forțele armate și președintele lasă de înțeles că nu se bazează pe partenerii internaționali

Ucraina desfășoară forțele armate și președintele lasă de înțeles că nu se bazează pe partenerii internaționali

Ucraina desfășoară forțele armate și președintele lasă de înțeles că nu se bazează pe partenerii internaționali
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Aug 2016   •   16:24

Ucraina a desfășurat o paradă militară impresionantă, de ziua națională a țării, miercuri, în contextul tensiunilor puternice cu Rusia în Crimeea și președintele Petro Poroșenko a declarat că țara se va baza mai mult pe puterea militară proprie decât pe garanțiile partenerilor internaționali, relatează Reuters.

Desfășurarea de forțe a avut ca scop sublinierea capacității militare din ucrainiene.

Cele mai recente tensiuni din Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, a repornit temerile că un acord de încetare a focului, la care s-a ajuns în februarie 2015, va fi încălcat, în urma unor incidente armate puternice.

“Partnerii noștri internaționali trebuie să înțeleagă mesajul pe care îl lansăm în această paradă, că Ucraina este capabilă să se apere singură, dar are nevoie de mai multă susținere”, a declarat Poroșenko mulțimii adunate.

Poroșenko și-a manifestat îngrijorarea că Ucraina pierde din atenția comunității internaționale, în condițiile în care Rusia este din ce în ce mai activă.

“Toate statele au problemele lor… presiunea internațională pe Rusia trebuie să rămână pe Rusia până când aceștia vor implementa acordul de încetare a focului de la Minsk”, a explciat Poroșenko.

“Principalul nostru garant al securității rămâne armata noastră!”, a conchis Poroșenko.

Ucraina a primit miliarde de dolari de la comunitatea internațională, pentru a rezolva problemele de corupție din țară și pentru a aduce Ucraina mai aproape de Occident.

Totuși, reformele administrative din Ucraina se desfășoară foarte încet.

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close