Antena 3 CNN Externe Ucraina se află în faţa unui "mare război" cu Rusia, un "război cum Europa nu a mai văzut de la al Doilea Război Mondial"

Ucraina se află în faţa unui "mare război" cu Rusia, un "război cum Europa nu a mai văzut de la al Doilea Război Mondial"

Ucraina se află în faţa unui "mare război" cu Rusia, un "război cum Europa nu a mai văzut de la al Doilea Război Mondial"
Sursa foto: Foto: overblikk.no
01 Sep 2014   •   17:46

Ucraina se află în faţa unui "mare război" cu Rusia, în care pierderile vor ajunge la zeci de mii de morţi, a declarat luni ministrul ucrainean al Apărării Valeri Gheletei, informează AFP.
  
 "Un mare război a ajuns în casa noastră, un război cum Europa nu a mai văzut de la al Doilea Război Mondial. Într-un asemenea război pierderile se vor calcula nu cu sutele, ci cu miile, chiar cu zecile de mii de morţi", a scris ministrul pe contrul său de Facebook.

"Trebuie să organizăm urgent apărarea împotriva Rusiei, care încearcă nu doar să câştige noi poziţii în teritoriile ocupate, ci să lanseze o ofensivă asupra altor teritorii din Ucraina'", a continuat el.
   
Kievul şi Occidentul acuză de aproape o săptămână Rusia că a trimis trupe în estul Ucrainei - peste 1.000 potrivit NATO, 1.600 potrivit Kievului, ceea ce Moscova dezminte.

Luni, ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov a declarat că nu va exista nicio intervenţie militară a Rusiei în Ucraina, arătând totodată că "o încetare a focului imediată şi fără condiţii prealabile" trebuie discutată la negocierile prevăzute în Belarus.



×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close