Antena 3 CNN Externe Un adolescent, susținător al Statului Islamic, găsit vinovat pentru planificarea unui atac la un concert al lui Justin Bieber

Un adolescent, susținător al Statului Islamic, găsit vinovat pentru planificarea unui atac la un concert al lui Justin Bieber

Un adolescent, susținător al Statului Islamic, găsit vinovat pentru planificarea unui atac la un concert al lui Justin Bieber
Sursa foto: foto: Facebook
27 Noi 2017   •   21:07

Un adolescent britanic a fost găsit vinovat luni de a fi planificat să intre cu o maşină într-o mulţime în capitala Ţării Galilor, Cardiff, în timp ce un concert al lui Justin Bieber şi un centru comercial se aflau pe o listă de posibile ţinte pentru atacurile sale inspirate de Statul Islamic (SI), relatează Reuters.
    
Adolescentul de 17 ani, care nu poate fi numit din motive legale, a scris o "scrisoare de martiriu" în care afirmă că este "un soldat al Statului Islamic".
    
Poliţia a găsit scrisoarea într-un rucsac în dormitorul său, conţinând de asemenea un cuţit mare şi un ciocan.
    
Serviciul de Urmărire Penală al Coroanei (CPS) a declarat că el intenţiona să comită un atac similar celui din apropierea parlamentului britanic în martie, când un bărbat a intrat cu camioneta în pietoni pe Podul Westminster din Londra înainte de a înjunghia un poliţist.
    
"Comportamentul acestui adolescent de-a lungul mai multor luni nu lasă nicio îndoială că el intenţiona să ucidă cât mai mulţi oameni posibil într-un atac ce aminteşte de incidentul de pe Westminster Bridge", a declarat Sue Hemming, şefa serviciului CPS de contraterorism.
    
"El a postat de asemenea conţinut extremist online ce ar putea să îi încurajeze pe alţii să comită acte teroriste şi să descarce
instrucţiuni despre modul cum pot comite atacuri de tip +lup singuratic+", a adăugat ea.
    
Atacul de pe Podul Westminster a fost unul dintre cele cinci atacuri majore în acest an pe care autorităţile britanice le tratează ca incidente teroriste. Cinci persoane, inclusiv poliţistul şi atacatorul, Khalid Masood, au murit în acest incident.
    
CPS a mai declarat că elevul galez a postat propagandă a SI pe contul său de Instagram şi parola sa de Instagram
era "Truck Attack" (Atac cu camionul). El a cercetat posibile obiective, inclusiv Castelul din Cardiff, un teatru, o bibliotecă şi un centru comercial, precum şi concertul Bieber, ce a avut loc în iunie.
    
Adolescentul a recunoscut că deţinea cuţitul şi ciocanul şi că a scris scrisoarea, dar a negat că intenţiona să facă rău cuiva.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: adolescent Justin Bieber masina
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close