Antena 3 CNN Externe Un american a fost declarat nevinovat, după ce a petrecut 30 de ani în închisoare

Un american a fost declarat nevinovat, după ce a petrecut 30 de ani în închisoare

Un american a fost declarat nevinovat, după ce a petrecut 30 de ani în închisoare
Sursa foto: Foto: cbslocal.com
05 Ian 2011   •   09:22

Un american de culoare din Texas şi-a regăsit libertatea după ce a stat mai bine de 30 de ani la închisoare fără să fie vinovat. Testele ADN au fost cele care au dovedit că bărbatul nu avea nicio legătură cu delictele pentru care fusese condamnat în 1980.

Cornelius Dupree, acum în vârstă de 51 de ani, a fost condamnat la 75 de ani de închisoare pentru violarea, agresarea şi jefuirea unei femei albe din Dallas. Dupree şi-a susţinut tot timpul nevinovăţia, dar a fost recunoscut de către victimă într-o fotografie. 30 de ani mai târziu, testele ADN efectuate la cererea unui grup de avocaţi au demonstrat că bărbatul nu minţise.

După ce a fost eliberat condiţionat, Dupree şi-a îmbrăţişat mai întâi avocaţii, apoi soţia, pe care a cunoscut-o în penitenciar, acum 20 de ani. Chiar dacă a pierdut trei decenii după gratii, prima declaraţie a lui Dupree a fost foarte calmă.

„Cred, pur şi simplu, că sistemul trebuie corectat, prin orice mijloace, pentru ca nimănui să nu i se mai întâmple aşa ceva. Este cam tot ce aveam de spus”, a declarat americanul.

Dintre toţi americanii condamnaţi pe nedrept şi eliberaţi datorită testelor ADN, Cornelius Dupree a stat cel mai mult timp în închisoare. Un bărbat condamnat odată cu el şi dezvinovăţit de aceleaşi teste îşi aşteaptă, încă, eliberarea.

Avocaţii care au promovat cazul atrag atenţia că poliţia din Texas nu a introdus, nici acum, în practica sa, analizele ADN care l-ar fi dezvinovăţit pe Dupree, încă de la arestare.

 

 

×
Subiecte în articol: american Texas inchisoare
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close