Antena 3 CNN Externe Un atentat terorist zguduie lumea. Mai multe victime

Un atentat terorist zguduie lumea. Mai multe victime

Un atentat terorist zguduie lumea. Mai multe victime
11 Oct 2017   •   17:48

Trei terorişti sinucigaşi şi-au detonat miercuri centurile cu explozivi lângă cartierul general al poliţiei din Damasc, făcând un mort şi şase răniţi, a anunţat Ministerul de Interne al Siriei, informează AFP.

Doi atacatori "au încercat să lanseze un asalt împotriva cartierului general al comandamentului poliţiei. Gărzile au deschis focul, forţându-i să se arunce în aer înainte ca ei să pătrundă în clădire pentru a-şi atinge scopul", a anunţat ministerul, citat de mass-media oficiale.

"Poliţia a reuşit să încercuiască un al treilea terorist în spatele clădirii, determinându-l să-şi detoneze centura cu explozivi", a adăugat ministerul.

Acest triplu atentat este al doilea atac de acest gen comis luna aceasta în capitala siriană. În 2 octombrie, atacatori au luat ca ţintă un comisariat al poliţiei în cartierul Midane, făcând 17 morţi. Atentatul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI).

Atentatul de miercuri nu a fost deocamdată revendicat.

Principal bastion al regimului lui Bashar al-Assad, capitala siriană a fost vizată de mai multe atentate sângeroase de la începutul războiului, în 2011, însă a fost relativ ocolită de lupte.

Războiul din Siria a făcut până acum 330.000 de morţi de la declanşarea lui, în martie

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentat
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close