Antena 3 CNN Externe Un bebeluş a murit în accidentul din Franţa. 6 persoane au fost externate, 12 sunt încă în stare gravă

Un bebeluş a murit în accidentul din Franţa. 6 persoane au fost externate, 12 sunt încă în stare gravă

Un bebeluş a murit în accidentul din Franţa. 6 persoane au fost externate, 12 sunt încă în stare gravă
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
02 Sep 2012   •   12:27
Update 23:45 - Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că şase dintre victimele accidentului din Franţa au fost externate, dar 12 persoane rămân încă în stare gravă.

Update 22:30 -
Consulatul General al României la Marsilia este în legătură cu reprezentanţii firmei transportatoare al cărei autocar a fost implicat în accidentul rutier din Franţa şi, împreună cu autorităţile locale, face demersuri pentru repatrierea celor implicaţi în accident care au fost externaţi, respectiv 6 persoane până în prezent, a anunţat MAE, potrivit Agerpres.

Update 22:00 -
Consulul general al României la Marsilia, Ioan T. Morar, a declarat duminică, citat de cotidianul Le Figaro în pagina online, că accidentul autocarului cu români în care şi-a pierdut viaţa un bebeluş de 18 luni la Var (sud-estul Franţei) nu a fost provocat de o eroare umană şi că vehiculul se afla în stare bună.

Update 19:30
- Un copil a decedat, 12 persoane sunt în stare gravă, 30 de persoane sunt internate cu leziuni care nu pun viaţa în pericol, iar 7 persoane nu au necesitat intervenţii medicale, în urma accidentului în care a fost implicat un autocar românesc în Franţa, a anunţat, duminică, premierul Victor Ponta.
   
El a precizat că pasagerii răniţi sunt internaţi în 6 spitale din regiunea în care s-a produs accidentul.
   
Update 15:00 - Autocarul care transporta cetăţeni români implicat în accidentul din Franţa aparţinea unei firme din Bistriţa şi fusese închiriat unei firme din Suceava, deplasându-se din direcţia Madrid spre România, a informat duminică Ministerul român de Externe.
   
"Din datele pe care le avem până în prezent de la Centrul Operaţional Naţional din Paris care ţine legătura cu autorităţile de la faţa locului, ar fi vorba despre aproximativ 20 de răniţi grav şi 20 de persoane rănite uşor", menţionează MAE în precizarea remisă agenţiei Mediafax, în care nu se face referire la persoane decedate.
   
De asemenea, potrivit MAE, din informaţiile preliminare rezultă că este vorba despre un autocar al unei firme din Bistriţa, care a fost închiriat unei firme din Suceava.
   
"În urma discuţiilor cu patronii firmei, rezultă că pasagerii erau cetăţeni români care se deplasau din direcţia Madrid spre România. Nu există o evidenţă centralizată a acestora", a evidenţiat MAE.


   
Centrul Operaţional Naţional din Franţa a informat că a început deja transportarea răniţilor cu elicopterul la spitale din regiune: două victime la Nisa, una la Marsilia şi trei la Toulon.
   
La faţa locului urmează să se deplaseze subprefectul francez din Var. Circulaţia pe A8 a fost întreruptă pe ambele sensuri. De asemenea, potrivit MAE, au fost alertaţi atât consulul general al României la Marsilia, care se va deplasa la faţa locului, cât şi consulul onorific al României la Nisa.
   
La data de 2 septembrie 2012, în jurul orei locale 9.30 (10.30 a României), pe autostrada A8, în dreptul localităţii Vidauban, a avut loc un accident grav în care a fost implicat un autocar transportând aproximativ 50 de cetăţeni români, în majoritate copii.

Update 13:00
- Un bebeluş a murit după răsturnarea autocarului cu pasageri români în sud-estul Franţei, alte 30 de persoane fiind în stare gravă, dintre care trei în stare critică, relatează ziarul Var Matin, în ediţia online.
   
Conform surselor citate de ziarul local francez, un bebeluş a murit în accident. Alte 40 de persoane au fost rănite, 30 fiind în stare gravă, iar trei în stare critică.

Un autocar care transporta cetăţeni români s-a răsturnat duminică dimineaţă pe o autostradă din sud-estul Franţei, aproximativ 40 de persoane fiind rănite, conform site-ului cotidianului Var-Matin şi AFP.
   
Potrivit ziarului Var Matin, accidentul a avut loc la ora 9.30 (10.30, ora României) pe autostrada A8, pe sensul Nisa - Aix, în apropierea localităţii Vidauban.
   
Autocarul s-a răsturnat cel mai probabil după explozia unei anvelope.
   
Traficul pe autostrada A8 a fost întrerupt pentru a permite intervenţia echipelor de salvare. Conform unui bilanţ provizoriu, 40 de persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă.

×
Subiecte în articol: Franta romani autocar rasturnat nisa
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close