Antena 3 CNN Externe Un britanic, bolnav mintal, a recunsocut că intenţiona să creeze o celulă Al Qaeda în inima Americii

Un britanic, bolnav mintal, a recunsocut că intenţiona să creeze o celulă Al Qaeda în inima Americii

Un britanic, bolnav mintal, a recunsocut că intenţiona să creeze o celulă Al Qaeda în inima Americii
31 Mar 2015   •   17:01

Un britanic a pledat vinovat în faţa acuzaţiilor americane, care îl vizau ca fiind persoana care încerca să stabilească o celulă şi o tabără de antrenament Al Qaeda în statul Oregon.

Haroon Aswat, în vârstă de 40 de ani, care este bolnav mintal, a recunoscut ieri în faţa unei instanţe new-yorkeze, că în anul 1999 a călătorit în Oregon, urmând instrucţiunile lui Mustafa Kamel Mustafa (un cleric musulman radical din Londra), pentru a recruta şi pregăti voluntari, "care doreau să participe la jihad în numele reţelei teroriste".

Aswat a spus judecătorului şi a prezentat acte medicale care confirmă că suferă de schizofrenie paranoidă de la vârsta de 20 de ani. Cu toate acestea, instanţa a decis ca el să fie judecat normal, având în vedere că inculpatul este sub tratament medical şi nu prezintă simptomele bolii.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă să-şi petreacă următorii 20 de ani în spatele gratiilor. Nu s-a decis încă dacă va beneficia de o reducere a pedepsei, ţinând cont că a fost aproape 10 ani închis într-un peniotenciar din Marea Britanie, încercând să evite extrădarea în SUA.

Aswat a fost acuzat în 2005 că plănuia să ridice o tabără de antrenament paramilitar într-o fermă izolată din Oregon, cunoscută sub numele de Dog Cry Ranch.

×
Subiecte în articol: SUA Al Qaeda
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close