Antena 3 CNN Externe Un condamnat la moarte a ales plutonul de execuţie, în locul injecţiei letale (VIDEO)

Un condamnat la moarte a ales plutonul de execuţie, în locul injecţiei letale (VIDEO)

Un condamnat la moarte a ales plutonul de execuţie, în locul injecţiei letale (VIDEO)
18 Iun 2010   •   20:42


Un american de 49 de ani a fost pus într-o situaţie îngrozitoare. A fost pus să-şi aleagă modul în care va muri. Şi a ales plutonul de execuţie în locul injecţiei letale.

Ronnie Lee Gardner şi-a găsit sfârşitul răpus de gloanţe. O moarte cruntă, în faţa a cinci "călăi". Deşi au tras la unison spre ţinta lipită pe pieptul condamnatului, doar patru au avut însă gloanţe reale. Asta ca să nu ştie exact care dintre ei l-a ucis.

Până în ultimele zile de viaţă, americanul a încercat să convingă instanţa să-i schimbe sentinţa la condamnare pe viaţă. În zadar însă. Juraţii au fost necruţători cu cel care, cu 25 de ani în urmă, şi-a ucis avocatul într-o tentativă de evadare din închisoare, unde îşi ispăşea pedeapsa pentru o altă crimă.

Pentru familia lui, Ronnie lee Gardner nu era un crimnal, ci tată, frate şi bunic. Moartea lui le-a frânt inima celor care nu au putut să-l judece pentru ororile comise.

În Statele Unite, plutonul de execuţie a fost scos în afara legii în 2004. Cum legislaţia nu se aplică însă retroactiv, deţinutul a putut alege moartea prin împuşcare ca alternativă la injecţia letală.



Observator

Foto: VideoNews

×
Subiecte în articol: american condamnare la moarte gloante
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close