Antena 3 CNN Externe Un islamist radicalizat, reţinut de poliţia franceză. Bărbatul avea un adevărat arsenal explozibil acasă

Un islamist radicalizat, reţinut de poliţia franceză. Bărbatul avea un adevărat arsenal explozibil acasă

Un islamist radicalizat, reţinut de poliţia franceză. Bărbatul avea un adevărat arsenal explozibil acasă
19 Iul 2016   •   13:32

Poliţia franceză a reţinut în noaptea de duminică spre luni un bărbat aflat în evidenţele serviciilor secrete pentru radicalizare islamistă, la domiciliul acestuia fiind descoperiţi explozibili a relatat marţi Europe 1, citat de EFE.

Totodată, potrivit sursei citate, în telefonul bărbatului a fost descoperită o fotografie cu steagul grupării teroriste Stat Islamic.

Întrebat la postul Europe 1 despre arestarea individului în vârstă de 23 de ani care lucra ca şofer de taxi, ministrul justiţiei din Franţa, Jean-Jacques Urvoas, a refuzat să ofere detalii pe motiv că nu vrea să influenţeze o anchetă aflată în desfăşurare. În orice caz, Urvoas a ţinut să sublinieze că operaţiunea demonstrează că poliţia şi justiţia 'lucrează' şi că nu este adevărat că 'între două atentate nu se întâmplă nimic'.

Potrivit Europe 1, la domiciliul suspectului, din localitatea Boissy Saint Léger, la est de Paris, au fost descoperite două batoane de dinamită, cabluri şi detonatoare - toate în stare de funcţionare şi depozitate în condiţii periculoase.

Iniţial, poliţia îl bănuia pe individ că se ocupă cu jafuri din locuinţe, suspectându-l că, pe când îşi transporta clienţii la aeroport, profita pentru a-i trage de limbă şi a afla cât timp lipsesc din oraş pentru ca mai apoi să le spargă locuinţele. Însă datele problemei s-au schimbat atunci când poliţia a descoperit joia trecută că bărbatul avea în telefon o fotografie cu un steag al Stat Islamic, explozibili şi un document de identitate furat. Acum, autorităţile încearcă să afle cui anume şi pentru ce erau destinaţi explozibilii.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close