Antena 3 CNN Externe Un nou atac al lui Donald Trump: "FBI este incapabil să își oprească scurgerile de informații din sistem"

Un nou atac al lui Donald Trump: "FBI este incapabil să își oprească scurgerile de informații din sistem"

Un nou atac al lui Donald Trump: "FBI este incapabil să își oprească scurgerile de informații din sistem"
24 Feb 2017   •   15:04

Preşedintele american Donald Trump a criticat vineri Biroul Federal de Informaţii (FBI) într-un mesaj postat pe Twitter, la scurt timp după informaţii apărute în presă conform cărora FBI a respins solicitarea Casei Albe de a dezminţi relatările despre contactele dintre stafful de campanie al şefului statului şi serviciile ruse înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016, potrivit DPA, care citează CNN.

Trump a scris pe Twitter că cei din FBI nu reuşesc să pună capăt scurgerilor de informaţii cu caracter secret şi să împiedice apariţia lor în presă.

"FBI este complet incapabil să îi oprească pe cei care au divulgat informaţii cu implicaţii asupra securităţii naţionale şi care sunt infiltraţi de mai mulţi ani în guvernul nostru. Cei de la FBI nu pot nici măcar să îi depisteze pe oamenii lor care au divulgat informaţii. Informaţiile secrete ajung în mass-media şi efectul asupra SUA ar putea fi devastator," se arată în mesajul postat de liderul SUA.

Postul ABC News relata joi că şeful de cabinet al lui Donald Trump, Rince Priebus, a apelat personal la directorul adjunct al FBI, Andrew McCabe, şi a cerut ca biroul federal să conteste public informaţiile publicate săptămâna trecută de New York Times despre contactele dintre membri importanţi ai echipei de campanie a lui Trump şi agenţi ruşi.

Un oficial al Casei Albe a declarat pentru CNN că cererea a fost făcută doar după ce FBI a indicat că este de părere că relatările sunt inexacte.

O asemenea cerere este neobişnuită, deoarece ea contravine restricţiilor asupra unor astfel de contacte dintre Casa Albă şi FBI în aşteptarea anchetei.

New York Times şi CNN au relatat anterior, în cursul acestei luni, că stafful de campanie al lui Trump, inclusiv fostul şef de campanie Paul Manafort, a avut ''contacte repetate'' cu înalţi oficiali ai serviciilor ruse în timpul anului de dinainte de victoria surpriză în alegeri a lui Donald Trump.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump presedinte FBI birou
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close