Antena 3 CNN Externe Un oraș vinde case la prețul de un euro. Există sute de oferte din toată lumea

Un oraș vinde case la prețul de un euro. Există sute de oferte din toată lumea

Un oraș vinde case la prețul de un euro. Există sute de oferte din toată lumea
Sursa foto: Foto: Wikipedia.org
30 Ian 2018   •   16:00

Ollolai se află în zona montană a regiunii Barbagia, o insulă pe Marea Mediterană din Sardinia. Frumusețea ei este umbrită de peisajul dezolant al miilor de locuințe abandonate.

Locul ar putea fi exploatat, iar istoria ar putea atrage turiști. Tocmai de aceea, autoritățile locale încearcă să găsească investitori.

Chiar dacă doritorii pot achiziționa locuințele la prețul de 1 euro, aceștia ar trebuie să știe că autoritățile îi obligă să investească în renovarea locuințelor, iar costurile ar putea depăși suma de 25.000 de dolari, informează CNN.

De teamă să nu devină un „oraș fantomă”, autoritățile locale au luat în calcul această măsură disperată. În ultima jumătate de secol, populația lui Ollolai a scăzut de la 2.250 la 1.300.

“Ne mândrim cu originile noastre preistorice. Salvarea tradițiilor noastre unice, înainte ca ele să zacă în uitare, este cruciada mea. Mândria față de trecutul nostru este forța noastră. Întotdeauna am fost oameni buni și nu vom lăsa orașul să moară”, a declarat Efisio Arbau, primarul Ollolai.

Primarul susține că a vândut deja trei case și că a primit alte sute de oferte din toată lumea. Familii din Australia sau Rusia vor să se mute în micul orășel.

×
Subiecte în articol: oras case pret oferte turisti
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close