Antena 3 CNN Externe Un politician celebru se retrage din viața politică după ce a fost acuzat de viol

Un politician celebru se retrage din viața politică după ce a fost acuzat de viol

Un politician celebru se retrage din viața politică după ce a fost acuzat de viol
06 Mar 2018   •   11:50

Un influent politician sud-coreean a demisionat marţi din funcţia de guvernator şi şi-a anunţat retragerea din viaţa politică după ce a fost acuzat de viol de o colaboratoare, relatează AFP.

Ahn Hee-jung s-a clasat pe locul al doilea anul trecut în cursa pentru învestitura Partidului Democrat în alegerile prezidenţiale, după Moon Jae-in, care a câştigat scrutinul, şi era considerat de unii drept posibilul său succesor.

Kim Ji-eun, care a devenit colaboratoarea lui Ahn după ce a fost asistenta sa personală, l-a acuzat că a violat-o de patru ori din iunie anul trecut. Ea a povestit pentru canalul de televiziune JTBC că a fost chemată de Ahn în biroul său pe 25 februarie pentru a-i cere scuze că i-a făcut rău. El a menţionat atunci mişcarea #MeToo.

'Şi apoi m-a violat din nou', a declarat ea, acuzându-l că ar fi agresat sexual şi alte femei.

'Întotdeauna mi-a spus să nu-mi exprim părerea şi să trăiesc în umbra lui. Nu i-am putut spune nu pentru că ştiam cât de puternic era', a mai spus ea.

După interviu, Partidul Democrat la guvernare i-a retras lui Ahn calitatea de membru. Câteva ore mai târziu, el a anunţat că demisionează din funcţia de guvernator al provinciei Chungcheong de Sud şi s-a retras din viaţa publică.

'Îmi cer scuze tuturor, în special dnei Kim Ji-eun', a scris el pe Facebook. 'O rog să mă ierte pentru acţiunile mele stupide, totul a fost din vina mea', a mai scris el.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: viol politician
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close