Antena 3 CNN Externe Un preot catolic, susţinător al rromilor, se roagă ca preşedintele "Sarkozy să aibă o criză cardiacă"

Un preot catolic, susţinător al rromilor, se roagă ca preşedintele "Sarkozy să aibă o criză cardiacă"

Un preot catolic, susţinător al rromilor, se roagă ca preşedintele "Sarkozy să aibă o criză cardiacă"
23 Aug 2010   •   00:21

Un preot catolic a refuzat medalia Ordinul Naţional de Merit, una dintre cele mai înalte distincţii franceze, din cauza politicii Guvernului împotriva rromilor, şi a declarat că se roagă ca preşedintele Nicolas "Sarkozy să aibă o criză cardiacă", relatează AFP.

Părintele Arthur, un preot din Lille (nord), i-a scris ministrului de Interne, Brice Hortefeux, pentru a-i spune că refuză medalia Ordinul Naţional de Merit, una dintre cele mai înalte distincţii franceze, care i-a fost atribuită.

"Mă rog, vă cer iertare, ca Sarkozy să aibă o criză cardiacă", le-a declarat preotul jurnaliştilor, duminică, după slujbă. Ulterior, în cursul zilei, a precizat că regretă aceste afirmaţii.

"De trei luni, această comunitate este supusă unui război", a adăugat părintele Arthur, foarte implicat în apărarea rromilor.

Politica de expulzare a rromilor către Bulgaria şi România a atras criticile stângii franceze, ale câtorva reprezentanţi ai dreptei, dar şi ale liderilor români, Consiliului Europei şi Vaticanului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close