Antena 3 CNN Externe Un tren de marfă a deraiat în Canada, iar două locomotive şi mai multe vagoane au căzut într-un râu

Un tren de marfă a deraiat în Canada, iar două locomotive şi mai multe vagoane au căzut într-un râu

Un tren de marfă a deraiat în Canada, iar două locomotive şi mai multe vagoane au căzut într-un râu
Sursa foto: Foto: montrealgazette.com
07 Noi 2014   •   14:08

O persoană a fost dată dispărută, după ce un tren de marfă a deraiat, joi, în apropiere de oraşul Sept-Iles, din Quebec, iar o parte dintre vagoane şi două locomotive au căzut într-un râu din apropiere, a anunţat o purtătoare de cuvânt a grupului minier Rio Tinto, informează AFP.
   
Un convoi format din 240 de vagoane era tractat de două locomotive. Prima locomotivă, în care se afla conductorul dat dispărut, s-a scufundat în întregime în apele râului, iar cea de-a doua doar parţial, a explicat purtătoarea de cuvânt.
   
Trenul, aparţinând companiei IOC, al cărei acţionar majoritar este grupul australiano-britanic Rio Tinto, asigura legătura între golful Saint Lawrence şi minele de fier din nordul Quebecului.
   
Purtătorul de cuvânt al grupului minier, Claudine Gagnon, a declarat că, deocamdată, nu există informaţii cu privire la soarta conductorului, singura persoană care se afla în trenul de marfă în momentul accidentului.
   
Accidentul a avut loc într-o regiune izolată, greu accesibilă, situată la aproximativ 20 de kilometri de oraşul Sept-Iles, la 900 de kilometri nord-est de Montreal. Locul accidentului nu este accesibil prin reţeaua rutieră. Potrivit primelor informaţii ale anchetei, calea ferată s-a prăbuşit din cauza unei alunecări de teren.
   
În urma accidentului, o cantitate de combustibili s-a scurs în Râul Moisie, unul dintre dintre cele mai cunoscute în estul Canadei pentru numărul mare de somoni. Fiecare locomotivă ar fi conţinut până la 15.000 de litri de combustibil, a precizat Claudine Gagnon.
   
Anchetatorii Biroului pentru Securitatea Transportului din Canada şi din cadrul Ministerului Mediului din Quebec sunt aşteptaţi la locul accidentului.
   

×
Subiecte în articol: Canada tren deraiat
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close