Antena 3 CNN Externe Ungaria. Un bărbat de etnie romă şi fiul său de 5 ani, ucişi prin împuşcare în timpul unui incendiu

Ungaria. Un bărbat de etnie romă şi fiul său de 5 ani, ucişi prin împuşcare în timpul unui incendiu

Ungaria. Un bărbat de etnie romă şi fiul său de 5 ani, ucişi prin împuşcare în timpul unui incendiu
Sursa foto: incendiu
23 Feb 2009   •   18:25

Un sat situat în sud-estul oraşului Budapesta, din Ungaria, a fost scena unui grav incident. În timpul unui incendiu care a avut loc în locaţia amintită, un bărbat de etnie romă şi fiul său, în vârstă de 5 ani, au fost împuşcaţi mortal, a declarat comandantul poliţiei criminalistice din Pesta, relatează Mediafax, citând MTI. Alţi doi copii ai bărbatului ucis au suferit arsuri grave.
Bărbatul şi copilul au fost împuşcaţi în timp ce încercau să părăsească locuinţa cuprinsă de flăcări, au declarat martorii incidentului, citaţi de Eurodeputatul ungar Viktoria Mohacsi.
Incendiul a fost provocat cu ajutorul unui cocktail Molotov, potrivit lui Orban Kolompar, conducătorul Autorităţii Naţionale a Romilor (OCO).
Eurodeputatul Mohacsi a declarat că a fost anunţată de membri ai familiei victimelor, pentru că, în opinia acestora, poliţia a avut reţineri cu privire la ipoteza unei crime.
În curtea casei au fost găsite cartuşe folosite, însă relevanţa acestora pentru caz nu a fost stabilită, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ungaria incendiu cocktail Molotov
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close