Antena 3 CNN Externe UNICEF: Sute de copii au fost răpiţi în Sudanul de Sud pentru a deveni soldaţi

UNICEF: Sute de copii au fost răpiţi în Sudanul de Sud pentru a deveni soldaţi

UNICEF: Sute de copii au fost răpiţi în Sudanul de Sud pentru a deveni soldaţi
Sursa foto: Foto: blogs.cfr.org
de S.T.    |    01 Mar 2015   •   17:14

Sute de copii au fost răpiţi dintr-un sat din Sudanul de Sud în urmă cu două săptămâni de o grupare armată aliată Guvernului, care îi obligă să devină soldaţi, a anunţat sâmbătă UNICEF, relatează BBC.
   
Sudanul de Sud este devastat de un război civil între forţele loiale preşedintelui Salva Kiir şi rebelii conduşi de fostul vicepreşedinte Riek Machar. UNICEF acuză ambele tabere că folosesc copii-soldaţi.
   
Agenţia ONU susţine că băieţii au fost răpiţi de Miliţia Shilluk, aflată sub controlul miliţiei Johnson Oloni, despre care Guvernul neagă că i-ar fi aliată. Incidentul a avut loc într-o zonă bogată în petrol, cunoscută sub numele de Wau Shilluk.
   
"Ne temem că aceşti copii vor merge din sălile de clasă pe linia de front", a declarat reprezentantul UNICEF în Sudanul de Sud, Jonathan Veitch. Martorii oculari susţin că au văzut copii în vârstă de 12 ani purtând arme.
   
ONU crede că 12.000 de copii au fost folosiţi ca soldaţi în Sudanul de Sud anul trecut. Aproximativ 1,5 milioane de persoane au fost strămutate din cauza luptelor şi 2,5 milioane se confruntă cu o lipsă acută de alimente.

×
Subiecte în articol: Sudan soldati UNICEF
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close