Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Grecia a adoptat măsurile de austeritate solicitate de creditori

Grecia a adoptat măsurile de austeritate solicitate de creditori

Grecia a adoptat măsurile de austeritate solicitate de creditori
17 Oct 2015   •   10:15

Parlamentul grec a adoptat, vineri noaptea, măsurile de austeritate solicitate de Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional, necesare pentru ca Atena să poată primi o tranșă de credit în valoare de 2 miliarde de euro, relatează Agerpres.

Măsurile, incluse în bugetul pentru anul 2016, au fost adoptate cu 154 de voturi pentru și 140 împotrivă, după mai multe zile de dezbateri. Ele cuprind, printre altele, introducerea de noi taxe, creșterea vârstei de pensionare și pedepse mai dure pentru cei vinovați de evaziune fiscală.

În favoarea noului buget au votat parlamentarii din coaliția formată din Syriza (partidul premierului Alexis Tsipras) și Grecii Independenți (ANEL, formațiune condusă de Panos Kammenos).

Întreaga opoziție, de la comuniști la partidul de extremă-dreapta 'Zori Aurii', a votat contra noii legi în ansamblul său, chiar dacă unii parlamentari s-au pronunțat în favoarea anumitor articole.

Adoptarea acestor măsuri de austeritate reprezintă primul test pentru guvernul Tsipras după votul de încredere obținut în parlament săptămâna trecută, în urma alegerilor anticipate desfășurate pe 20 septembrie și câștigate de Syriza.

×
Subiecte în articol: Grecia masuri de austeritate
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close