Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Alertă la Bruxelles. Cel puţin 15 persoane au fost intoxicate chimic la sediul Consiliului European

Alertă la Bruxelles. Cel puţin 15 persoane au fost intoxicate chimic la sediul Consiliului European

Alertă la Bruxelles. Cel puţin 15 persoane au fost intoxicate chimic la sediul Consiliului European
Sursa foto: Foto: Council of the European Union/ Facebook
13 Oct 2017   •   17:04

Cel puţin 15 persoane s-au intoxicat vineri cu emanaţii de produse chimice, într-o clădire a Uniunii Europene (UE), la Bruxelles, care găzduieşte reuniuni oficiale.

Cinci dintre ele au fost transportate la spital, a precizat pentru AFP Pierre Meys, un purtător de cuvânt al pompierilor.

Potrivit News.ro, clădirea "Europa", care găzduieşte de obicei reunini ministeriale şi ale liderilor celor 28 de state membre, a fost evacuată temporar. Ca măsură de precauţie, toate persoane dinăuntru au fost invitate să treacă într-o clădire vecină aparţinând UE.

”A avut loc un amestec nefericit de produse chimice la bucătărie. Acest lucru a provocat emanaţii care au intoxicat aproximativ 15 persoane”, a declarat Meys, evocând printre simptome ”furnicături la ochi şi vomă”.

Serviciile Consiliului UE instalate în această clădire au anunţat o ”problemă tehnică afectând ventilaţia în bucătărie”.

×
Subiecte în articol: Bruxelles cladire UE persoane intoxicatie
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close