Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Cum văd liderii europeni intrarea României în Schengen. Mesajul venit de la Bruxelles

Cum văd liderii europeni intrarea României în Schengen. Mesajul venit de la Bruxelles

Cum văd liderii europeni intrarea României în Schengen. Mesajul venit de la Bruxelles
de O.P.    |    27 Mar 2015   •   06:49

Procesul de aderare la spațiul Schengen, pachetul legislativ al UE privind protecția datelor cu caracter personal și problematica Mecanismului de Cooperare și Verificare, au fost printre temele discutate de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și delegația care l-a însoțit la Bruxelles, cu oficiali europeni.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a efectuat, joi, o vizită de lucru la Bruxelles, însoțit de o delegație oficială din care au făcut parte Titus Corlățean, președinte al Comisiei speciale comune a Parlamentului României pentru aderarea la Schengen, Ion Popa, liderul Grupului Parlamentar al PNL, Csaba Pataki, secretarul Grupului parlamentar al UDMR și Petru Ehegartner, membru al Grupului parlamentar Liberal Conservator.

În cadrul întâlnirii cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, discuțiile au vizat procesul de aderare a României la spațiul Schengen și pachetul legislativ al UE privind protecția datelor cu caracter personal.

''În acest context, Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat faptul că societatea românească, în ansamblul ei, a evoluat, iar încrederea în justiție se află pe un trend ascendent, ceea ce indică semne de însănătoșire civică. Președintele Parlamentului European, declarându-se mulțumit de progresul României din ultimii ani, a afirmat cu tărie că Parlamentul European susține în continuare aderarea acesteia la spațiul Schengen'', se mai arată în document.

×
Subiecte în articol: Martin Schulz MCV Schengen
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close