Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Federica Mogherini cere liderilor europeni să rămână "uniţi" în faţa crizei imigranţilor

Federica Mogherini cere liderilor europeni să rămână "uniţi" în faţa crizei imigranţilor

Federica Mogherini cere liderilor europeni să rămână "uniţi" în faţa crizei imigranţilor
05 Sep 2015   •   17:14

Șefa diplomației europene, Federica Mogherini, le-a cerut celor 28 de membri ai Uniunii Europene (UE) să rămână ''uniți'' și să acționeze ''eficient'', avertizând că actuala criză a imigrației care îi divizează ''va dura'', relatează Agerpres.

''Ne confruntăm cu un eveniment dramatic'' care ''va dura'', a avertizat Mogherini la încheierea unei reuniuni a miniștrilor de externe ai UE la Luxemburg.

''Cu cât vom accepta mai repede cu atât vom fi în măsură să răspundem eficient'', a adăugat ea, în timp ce europenii sunt divizați în privința răspunsurilor lor la cea mai gravă criză a imigrației în Europa din 1945, că este vorba de controversatul gard ridicat de Ungaria la granița sa cu Serbia sau de noile propuneri de cote pentru repartizarea mai multor cereri de azil în cadrul UE.

''Nu vorbim aici de un aflux de imigranți economici. Sunt în majoritate refugiați pe care noi trebuie să-i primim'', a insistat Mogherini, reamintind că, în ultimele săptămâni au fost ''mai ales sirieni, afgani, eritreeni'' care au sosit în Europa.

''Europa este în joc'', a estimat Mogherini, afirmând că ''trebuie să se pună capăt acuzațiilor reciproce'' și făcând apel la cei 28 de membri ai UE să rămână ''uniți'' și ''să-și păstreze credința în valorile noastre umane''.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor Federica Mogherini
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close